Webdesign

Een goed ontwerp is meer dan alleen maar een mooi plaatje, namelijk een presentatie van diensten, producten, ideeën en is een communicatiemiddel die past in de stijl van het bedrijf of het karakter van de persoon.

Ziet de huidige website-ontwerp er gedateerd uit? of is de site technisch achterhaalt volgens de huidige standaarden? een goede website moet eigenlijk om de 2-3 jaar herzien worden, en daar waar nodig restyled. Dit staat los van de updates van het gebruikte CMS (zoals bij WordPress: updates dienen regelmatig te gedaan te worden)

Responsief webdesign

Meer dan 50% van de organische zoekresultaten op Google, Yahoo en Bing zijn afkomstig van mobiele apparaten. Een webdesign is daarom vanzelfsprekend altijd responsive .

Een Responsive Web Design past zich automatisch aan naar de grootte van het scherm (de viewport), zodat de site altijd correct wordt weergegeven voor een optimale gebruikerservaring op elk apparaat.

Lettertype en kleuren

Het lettertype doet heel veel met het ontwerp: een serif lettertype associeert men vaak met klassiek of degelijk. Een sans-serif is eerder moderner. Uiteraard is dit in samenhang met plaatsing van de content en de gekozen kleuren … of misschien zonder kleuren, zoals men vaak ziet bij een minimalistisch webdesign. Bij een minimalistisch ontwerp is het lettertype en de plaatsing van de content erg belangrijk … dat maakt het ontwerp.

© 2021 Jakob Helmer - Powered by WordPress - @trails&tribulations