trails & tribulations

by Jakob

15 augustus 2003
Gisteren wat colletjes gepakt. Uiteraard onderweg weer Nederlanders en op een camping gestaan die naar mijn mening veel te duur was.
Maar dan vandaag: pech met de fiets. Linkerpedaal kapot, dus weinig kilometers gemaakt. Ik sta nu op een soort van boerencamping. Geprobeerd de fiets te repareren, maar “tros fixe”. De boer, tevens campingbeheerder, zegt dat hij me morgen zal helpen ….ik ben benieuwd!

16 augustus 2003
Uitgeslapen, want ik heb met de boer, tevens fietsenmaker, om 8 uur AM afgesproken.
De pedaal is onmogelijk los te krijgen, maar het probleem word opgelost met een simpel ringetje, een hoop smeervet en een roestige moer.
M’n kleren zitten redelijk onder de smeer, maar ik kan in ieder geval weer fietsen, met heel veel dank aan deze sympatieke Franse boer (en/of campinghouder en/of fietsenmaker)!!
In de Jura (bij Thorette) vind ik een leuke goedkope “camping municipal”.
O ja: onderweg, in Crest, kwam ik ook nog die 2 jongens van de heenweg (Chateau-Salins) tegen.

17 augustus 2003
Weer vroeg op, want ik wil graag Marnay halen. Ondanks de mildere temperaturen lijkt het allemaal niet zo vlot te gaan: ik heb het gevoel lood in m’n benen te hebben. Desalniettemin sta ik toch nog voor de avond om 17.00 op de camping in Marnay, dezelfde camping als op de heenweg. Nog geen uur later slaat het weer compleet onverwachts om: heftige regen, storm en onweer doet me de zomer nu al vergeten.
Morgen naar Darney …. althans dat wil ik, maar hopelijk is het weer dan wat opgeklaart …

19 augustus 2003
De etappe naar Darney ging goed gister, het was goed weer, maar wel een heel stuk koeler … ik mis de hitte-periode van de afgelopen weken nu al …
Vandaag ging ook allemaal voorspoedig en ‘s middags in Chateau=Salins aangekomen. De provisorisch gerepareerde pedaal doet het wonderlijk wel goed. Voor de rest was het allemaal niet zo spannend vandaag: ik kwam zoals gebruikelijk weer veel Nederlanders tegen met dezelfde routeboekjes als ik heb. Het is wel even leuk om een praatje te maken en de meeste lijken of zijn werkelijk geimponeerd over mijn fietstocht … best leuk 🙂
Morgen waarschijnlijk naar Bettembourg en overmorgen naar de stad Luxemburg en ik overweeg om daar de trein te pakken …

20 augustus 2003
Ik ging vandaag als een speer, kwam ook een beetje door die gigantische kerncentrale, niet dat de eventuele strating mij de sporen gaf, maar ik wilde er graag snel voorbij …
Bijna in Bettenbourg had ik ineens een meefietser; een nieuwsgierige vlaming op een racefiets. Op een gegeven moment was ik de meefietser: hij ging geleidelijk steeds harder fietsen en onwillekeurig paste ik aan bij zijn tempo. Best stoer: ik op een ‘zwaar’ beladen ATB in een soort race met Belg op de racefiets. De finisch was trouwens een cafe …. nu begrijp ik zijn eindspurt .. ook maar een biertje genomen ..
Behalve een cafe heeft Bettenbourg ook een treinstation. Nu in Luxenburg kan ik ook voor de fiets een treinkaartje kopen,leek me een wijs besluit en ik heb dan ook een enkeltje met fiets naar thuis gekocht.

Totaal zo’n 1980 kilometer in een kleine drie weken op de fiets afgelegd …. feeling proud 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

© 2020 trails & tribulations