trails & tribulations

by Jakob

sorry dutch only, translation will come

7 augustus 2003
Precies 7 dagen gefietst en meer dan 700 kilometer afgelegd. Ik zit bij Orgelet. Het was even zoeken naar een camping, maar het loonde: een hele rustige camping en ik sta vlakbij een kabbelend beekje …. handig om wat biertjes te koelen …
Vandaag wat uitlopers van de Jura gepasserd (hoogte 600 meter).
Bij een zogenaamde cirque ontmoette ik nog wat vakantiefietsers: twee zwitsers en twee belgen. De twee zwitseres deden een rondje Z-O-Frankrijk en de Belgen waren op weg naar Avignon.
Een belg zat er helemaal doorheen, de ander zat nog vol energie en wilde daarom volgend alleen op fietstocht, hij was best nieuwsgierig hoe het mij verging … leuk!

8 augustus 2003
Door de Jura gefietst, heel mooi gebied, kwam ook dezelfde Belgen van gister weer tegen en met de ‘vermoeide’ ging het alweer een stuk beter. In Loyettes kon ik geen camping vinden, daarom maar door gefietst. Pas 40 kilometer verderop in Meyrien vond ik een camping, en uiteraard weer Nederlanders op de fiets: vader met dochter op weg naar de middellandse zee. Hij had deze route al 7 keer gefietst. Drukke camping trouwens, veel muziek met de volume knop vol open … desalniettemin, sliep ik snel in.
zo’n 160 (!) kilometer gefietst.
Morgen weer vroeg op … ‘k ben moe. zo’n 125 gefietst vandaag.

9 augustus 2003
Gefietst o.a. door de uitlopers van de Vogezen en vandaag toch al weer 100 km gefietst. Ik sta nu op een eenvoudige boerencamping, naast een Nederlandse fietser. Hij fietst van Marseille naar Nederland, althans dat is de bedoeling, want het valt hem allemaal zwaar.
Ik heb een beetje een dilemma:doorfietsen naar de Middellandse Zee of eerst naar de Ardeche om m’n zus te bezoeken.
Ach ja, ik besluit het morgen wel.

10 augustus 2003
Zo’n 100 km afgelegd. De Vogezen heb ik nu achter me en wat nu komt is voornamelijk vlak.
Ik ben nu in Suze la Rouse. Ik was eigenlijk van plan om de tent hier te laten staan en dan zonder al te veel bagage naar de Middellandse Zee te fietsen, maar gezien de totale afstand is dit toch wel wat overmoedig. Morgen dus nog een camping voor twee nachten en dan bagage-last naar Sante Marie de la Mer aan de Middelandse Zee.
a.s. woensdag en route richting thuis. Geen vakantiefietsers hier ????!! jammer.

11 augustus 2003
Goed en wel beschouwd ben ik nu bij mijn einddoel aangekomen. Morgen naar de zee. M’n tentje houd ik zo veel mogelijk dicht: ik word anders werkelijk lek gestoken door de vele muggen hier, yek.

13 augustus 2003
Gisteren niks geschreven, behalve de ansichtkaarten dan. Ik kwam gister om 11 uur ‘s morgens aan bij de Middellandse Zee. Erg druk, vooral toeristen. Een duik in de zee is een meer dan welkome afwisseling met deze temperaturen van +30 graden celsius.
Ik heb een kettinkje gekocht: souvenir de Gitar, het betekent zoiets als de regenboog achterna reizen, het onmogelijke proberen te bereiken. Toch best een leuke symboliek.
Vanochtend ben ik mooi op tijd vertrokken, nog voor de dageraad.
Was wel even spannend toen ik net op weg allemaal ontsnapte stieren tegenkwam, ik weet het niet met die stieren hier, per slot van rekening worden ze gefokt voor de stierengevechten. Heel rustig ben ik er langs gefietst, ging allemaal goed 🙂
In Avignon kwam ik trouwens Fred weer tegen (de belg die ik ergens op de heenweg had ontmoet). Even bijgepraat: volgend jaar wilt hij op de fiets naar Slowakije, maar dan wel alleen, want samen met z’n vriend schoot het allemaal niet zo op.
Vlak nadat ik Avignon weer uit was kwam ik vader en dochter (ook ontmoet op de heenweg) ook nog tegen. Nou, ik ben benieuwd wie ik allemaal nog meer tegenkom straks.
Nu in Valreas.

Sante-Marie-de-la-Mer

will be continued

© 2020 trails & tribulations