Zoekmachine-optimalisatie

door , admin/moderator@jakobhelmer.nl

Search Engine Optimized

Met verschillende middelen en technieken die samengevat Seo (search engine optimized) worden genoemd, is uw website goed vindbaar te maken voor zoekmachines waarbij Google wellicht de belangrijkste speler is.
Waarom Google? de meest gebruikte zoekmachine is Google, meer dan 90% van de zoekopdrachten gaat in Nederland via Google.

Seo-programma

Een hulpmiddel bij de Seo-optimalisatie is een Seo-programmaatje. Voor WordPress zijn er verschillende programmaatjes in de vorm van een plugin. De plugin waar ik zelf erg enthousiast over ben is ‘WordPress SEO’ van Yoast
Yoast-Wordpress-SEO

Korte verklaring van de termen in het programmaatje

 

Zo ziet het er dan ongeveer in google uit als de keywords (zoektermen) bijvoorbeeld ‘open source‘ is (zijn):

Open Source – Terrestre-Web
terrestre-web.eu/open-source/
Bij het ontwerpen van (web)sites gebruik ik Open Source Software (GNU-licentie). Enkele voorbeelden: Ubuntu, WordPress, PHP, Apache, MySQL, Filezilla, Gimp

 

Voor het bepalen van ‘keywords’ is de Google Keyword Tool een handig stukje gereedschap.

Zo’n Seo-programmaatje is slechts een hulpmiddel voor de SEO en zeker niet alles bepalend in het veelomvattende SEO-verhaal. Er zijn nog talloze andere factoren die bepalend zijn voor een goede positie in de zoekmachine-resultaten, Google zegt zelf dat er ongeveer tweehonderd factoren meespelen!