'Winter' op de Hoge Veluwe

gepubliceerd op 20 februari 2023 door Jakob

Mijn bioritme verteld me dat het tijd is om op te staan, maar ik heb mijn wekker - die ongeveer op 8 uur staat - nog niet gehoord, dus ik mijmer nog even in mijn tentje.
Ik hoor dat Rein al druk is met het afbreken en inpakken van zijn tent.
Ik kijk op mijn horloge en tot mijn schrik zie ik dat het al 10 over 9 is!
Gehaast ga ik eerst koffie maken ... ik gun mezelf wel even wat tijd voor koffie, om zodoende over een minuutje of 5 een snelle start te maken.
Om ongeveer kwart voor tien heb ik alles ingepakt. ik heb mijn kampeervaardigheden - ondanks jarenlange afwezigheid bij de rugzaklopers-club - niet verleerd! en gezamelijk wandelen we richting de ingang van de Hoge Veluwe.

Gisteren aan het eind van de middag kwam ik - tegelijkertijd met Rein - aan bij mini-camping Kooningsveld. Herman was al gesetteld, want zijn tentje stond er al.
Even later arriveerde Wietske ... en nog wat later op de avond arriveerde Eline. Met ons vijven gaan we er komend weekend een mooi rugzaklopers-weekend van maken.

Winter op de Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is een prachtig park met afwisselend heide, gras, stuifzand en bos.
We liepen merendeels over het Veluwe Zwerfpad ... en kwamen geen andere wandelaars tegen ... het leek er op dat we het park voor ons alleen hadden ... wellicht dankzij het regenachtige weer.

Voor de meeste leden van onze rugzaklopers-club is slecht weer geen probleem .. integendeel zelfs: winterkamperen voegt eerder iets toe aan de kampeerbeleving ... jammer genoeg is winterkamperen in Nederland tegenwoordig niet meer wat je zou verwachten: geen vriestemperaturen en geen sneeuw, maar plus 10 en vooral regen ...

Na onze koffie pauze in een miezerige regen liepen we verder richting Otterlo. Onderweg speurden we naar wild en sporen van wild .... er zitten tegenwoordig wolven op de Hoge Veluwe en - hoewel we de wolven niet gezien hebben - hebben we vermoedelijk wel hun pootafdrukken in het zand gezien ... dat is al bijzonder genoeg!

wolvensporen?

Vlakbij het Kröller-Müller museum is er een soort restaurant ... eigenlijks meer een luxe kantine, maar goed genoeg voor een koffie al dan niet met gebak.
Sinds ik een jaar geleden gestopt ben met roken is koffie voor mij een "godendrank" geworden: koffie voelt als een beloning.

Ruim voor de avond kwamen we aan op camping Beek en Hei in Otterlo.
Het was dezelfde camping waar ik 12 jaar geleden kampeerde bij een rugzakloperstocht die ik had georganiseerd ... time flies

Die avond gingen Herman en ik nog even naar Otterlo. Op een gezellig terras rond een kampvuurtje gestookt op gas smaakten de biertjes super!

Winter op de Hoge Veluwe, Planken Wambuis

Het rugzaklopers-weekend zat er al weer bijna op: via het Planken Wambuis liepen we gezamelijk richting Arnhem.
Het pannekoekenhuis midden in het bos was te aanlokkelijk om zomaar voorbij te lopen.
Na de koffie-pauze en voor sommigen een pannekoek, splitsten we op: Rein en ik gingen linksaf richting oud-Reemst.

Het was lang geleden dat ik met de rugzaklopers-club was mee geweest en ik was blij dat ik weer de stap heb gezet.
Het was een heel geslaagd weekend, dank je wel Wietske, Eline, Herman en Rein!